Izbornik
Košarica je prazna
0,00 kn 0

Sve za centralno grijanje!

Povratak na “VIADRUS U22 kotlovi”
Početna Kotlovi, peći i kamini VIADRUS U22 kotlovi VO-4 - uređaj za zaštitu od niske temperature povratnog voda
VIADRUS U22 kotlovi

VO-4 - uređaj za zaštitu od niske temperature povratnog voda

Šifra artikla: 7600
Raspoloživo
819,00 kn 737,10 kn (Popust -10%)
Cijena za kreditne kartice:
794,43 kn (Popust -3%)

VO-4 - uređaj za sprečavanje niske temperature povratne vode u kotao
Podizanjem temperature povratnog voda iznad granice rošenja čuvamo kotao od niskotemperaturne korozije, a ako sistemu dodamo i odgovarajući akumulator topline (pufer) imat ćemo vrhunski komfor u grijanju i osigurati dugovječan i pouzdan rad kotla.

Opis proizvoda:

VO-4 je sklop za upravljanje crpkom kotla na kruto gorivo (zamjena sa Ladomat).

Osnovna funkcija sklopa VO-4 za upravljanje crpkom kotla na kruto gorivo je sprečavanje kondenzacije kotla u prijelazim periodima ugrijavanja i hlađenja kotla. Dodatno, sklop ima ugrađenu funkciju zaštite od blokade crpke i to tako da svaka 24 sata crpku uključi na punu snagu u trajanju od pet sekundi.

Karakteristike:

 • osjetnik temperature u gornjoj zoni kotla (polaz)
 • osjetnik temperature u donjoj zoni kotla (povrat)
 • modulacija cirkulacijskom pumpom
 • napajanje 230 V
 • sprečava hidrauličke udare hladne vode
 • štiti kotao od nisko-temperaturne korozije
 • kompaktnih dimenzija

VAŽNO: Sklop može upravljati samo crpkama bez ikakve elektronike. Crpka može imati regulaciju brzine prekidačem koji bira namotaje statora crpke, a u svrhu promjene broja okretaja.

Princip rada:
Zaštita kotla je ostvarena na principu postupnog ubrzanja rada crpke od zadane minimalne temperature u kotlu/povratnom vodu (Tpoc) do normalne radne temperature (Tzavr). Kod temperature Tpoc crpka starta sa minimalnim brojem okretaja. Kako bi se crpka sigurno pokrenula, svakih 20 sekundi crpka na jednu sekundu dobije puni napon napajanja. Crpka postupno ubrzava kako temperatura kotla raste i to po posebnom algoritmu. Crpka dosegne punu snagu rada kada temperatura kotla dosegne temperaturu Tzavr. Kod svih temepratura kotla većih od Tzavr crpka radi sa punomsnagom. Kod hlađenja kotla princip je isti, ali u suprotnom smjeru. Crpka se isključi kada temperatura kotla padne ispod Tpoc. Temperature Tpoc i Tzavr namještene su tvornički.


Montaža uređaja VO-4:
Sklop se montira na zid priloženim vijcima/tiplama prema priloženoj šabloni. U kućištu uređaja nije potrebno nikakvo spajanje. Sklop se priključuje na crpku grijanja sa spojnim kabelom 3x075 mm² (crna – na priključnicu L; plava - na priključnicu N i žuto-zeleni na priključnicu PE crpke grijanja). Osjetnik je potrebno ugurati u čahuru kotla što dublje je moguće. Na mrežno napajanje (230V/50Hz) sklop se uključuje mrežnim kabelom s utičnicom. Odmah po uključenju sklop je spreman za rad i nikakvo daljnje namještanje nije potrebno. Kad temperatura na mjestu donjeg osjetnika dosegne 40 °C LED na gornjem dijelu kućišta početi će treperiti. Frekvencija treperenja odgovara brzini vrtnje crpke i povećava se sa povećanjem temperature. Kod temperature od 60 °C LED svijetli trajno (crpka radi sa punim brojem okretaja). Gornji osjetnik će zanemariti donji osjetnik samo u slučaju kad temperatura kotla u gornjoj zoni prelazi 85 °C uključit će crpku te spustiti temperaturu u gornjoj zoni kotla za delta T 5°C.

Važno: Da bi uređaj radio ispravno potrebno je namjestiti regulator zraka na minimalnu temperaturu od 80 °C, namještanje ispod preporučene temperature može uzrokovati nepotpuno sagorijevanje (gorenje bez kisika) te otežati održavanje i naštetiti lijevano željeznim člancima kotla.

 


 

 

Brza isporuka

Isporuka kupljene robe u roku već od 1-2 radna dana od izvršene uplate.

Precizan rok u kojem se obvezujemo izvršiti dostavu na vašu kućnu adresu naznačen je na ponudi koju vam dostavljamo temeljem vašeg upita ili narudžbe.

Sigurna kupovina

Pored certifikata koji potvrđuju sigurnost vaših osobnih podataka i bonitet naše tvrtke, ističemo i 20 godina tradicije i iskustva, tisuće zadovoljnih klijenata (u Hrvatskoj i inozemstvu) te individualan pristup i brigu o svakom kupcu što je najbolje jamstvo da je kupovina na termometal.hr odluka s kojom ne možete pogriješiti.

Povrat novca

Proizvod koji ste kupili nije u skladu s vašim očekivanjima?
Nema problema, u roku od 14 dana od primitka proizvoda, proizvod vratite na našu adresu i mi ćemo vam vratiti novac.

Nije moguće vratiti rastavljene, korištene ili oštećene proizvode kao i proizvode koji ne posjeduju originalnu ambalažu i prateću dokumentaciju. Izravne transportne troškove povrata kupac snosi sam. Više detalja oko povrata, pročitajte u Uvjetima kupnje.

Dostava na vašu kućnu adresu. Sve cijene su s uključenim PDV-om.

Pročitaj što misle naši kupci

Vaše mišljenje nam je bitno

Često ste nam se znali, nakon primljene pošiljke, javiti mailom ili telefonom i pohvaliti profesionalnost, kvalitetu usluge, brzu isporuku, ili pak nešto treće...

Ovaj dio naših stranica namijenili smo upravo vama, kupcima s kojima smo već imali zadovoljstvo poslovati, kako bismo vam omogućili da svoje dojmove i iskustva podijelite s drugima. Stoga, pišite nam, komentirajte, pohvalite ili nas kritizirajte ako niste zadovoljni našom uslugom.

Pošalji komentar, pohvalu ili kritiku

Trebate ponudu za kupnju?

Nazovite 043 445 135 ili 043 531 398 ili postavite upit putem obrasca...

Termometal newsletter

Prijavi se i primaj na email obavijesti o...

 • našim akcijskim ponudama
 • posebnim ponudama za instalatere i trgovce
 • novostima u našem asortimanu
 • novostima i informacijama vezanim uz naše poslovanje