Izbornik
Košarica je prazna
0,00 kn 0

Sve za centralno grijanje!

Povratak na “TERMIČKI VENTIL DBV1”
Početna Kotlovi, peći i kamini TERMIČKI VENTIL DBV1 Termički ventil DBV-1 protiv pregrijavanja
TERMIČKI VENTIL DBV1

Termički ventil DBV-1 protiv pregrijavanja

Šifra artikla: 2632
Raspoloživo
786,00 kn 707,40 kn (Popust -10%)
Cijena za kreditne kartice:
762,42 kn (Popust -3%)

DBV1 2putni termički sigurnosni ventil izrađen je za zaštitu kotla od pregrijavanja.

Kotlovi na kruta goriva mogu se pregrijati tijekom rada, najčešće usred nestanka elekrične energije. Cirkulacijska pumpa stane, topline od goriva koje još uvijek gori se ne prenosi u sustav te samim time temperatura u kotlu veoma brzo raste. U takvoj situaciji, ventil za kontroliranje temperature kojem nije potrebna električna energija će osigurati sigurno hlađenje kotla. Čim temperatura u kotlu dosegne 90-100°C, ventil se otvara i pušta hladnu vodu iz vodovoda u kotao. Kotao će nakon toga biti direktno hlađen. Pregrijana topla voda se ispušta direktno u odvod kanalizacije.

DBV1 se najviše koristi kod lijevno-željeznih kotlova i kaminskih uložaka koji nemaju ugrađen rashladni izmjenjivač. Tijelo ventila opremljeno je ulazno-ispusnim ventilima kontroliranim termoelementom. Kada je dosegnuta gornja granica temperature u kotlu, ulazno-ispusni ventili otvaraju se istovremeno, što znači da hladna voda polako ukapava u kotao, a za to vrijeme se pregrijana voda ispušta iz kotla. Čim temperatura vode padne ispod granice, oba ventila se zatvaraju.

Ugradnja:
Ugradnju može izvršiti isključivo kvalificirana osoba. Bitno je pridržavati se uvjeta ugradnje (vidi slike) i slijediti smjer protoka naznačen na tijelu ventila. Ovaj ventil uvijek se montira na polazni vod. Kod ugradnje DBV1 ventila, važno je provjeriti da li 3/4˝ navoj (može biti u cijevi ili na kotlu) osigurava potpuno uranjanje ventilskog termoelementa. Nakon što je ventil ugrađen, odvodna cijev će se spojiti na točku C (sl.3); ovako će pregrijana voda iz kotla otjecati u kanalizaciju. Dovod hladne vode spaja se na točku A (sl.4), što osigurava rashlađivanje kotla kada je to potrebno. U cijev (dovod) hladne vode montira se filter za uklanjanje mehaničkih nečistoća. Cijev koja spaja ventil s povratnim vodom na kotlu (sl. 4) spaja se sa točkom B.
DBV1 ventil može se ugraditi vertikalno i horizontalno. U horizontalnom položaju izlaz pregrijane vode u kanalizaciju označen sa C (sl.3) mora biti okrenut prema dolje. Sig.ventil ne smije se ugraditi sa glavom prema dolje!

Tehnički podaci:
Granična temperatura (otvaranje): 97°C (-+2°C)
Max.temperatura: 120°C
Max. tlak na strani kotla: 4 bar
Max. tlak na strani vode: 6 bar
Nazivni protok pri ΔP od 1 bar: 1,90 m3/sat

Brza isporuka

Isporuka kupljene robe u roku već od 1-2 radna dana od izvršene uplate.

Precizan rok u kojem se obvezujemo izvršiti dostavu na vašu kućnu adresu naznačen je na ponudi koju vam dostavljamo temeljem vašeg upita ili narudžbe.

Sigurna kupovina

Pored certifikata koji potvrđuju sigurnost vaših osobnih podataka i bonitet naše tvrtke, ističemo i 20 godina tradicije i iskustva, tisuće zadovoljnih klijenata (u Hrvatskoj i inozemstvu) te individualan pristup i brigu o svakom kupcu što je najbolje jamstvo da je kupovina na termometal.hr odluka s kojom ne možete pogriješiti.

Povrat novca

Proizvod koji ste kupili nije u skladu s vašim očekivanjima?
Nema problema, u roku od 14 dana od primitka proizvoda, proizvod vratite na našu adresu i mi ćemo vam vratiti novac.

Nije moguće vratiti rastavljene, korištene ili oštećene proizvode kao i proizvode koji ne posjeduju originalnu ambalažu i prateću dokumentaciju. Izravne transportne troškove povrata kupac snosi sam. Više detalja oko povrata, pročitajte u Uvjetima kupnje.

Dostava na vašu kućnu adresu. Sve cijene su s uključenim PDV-om.

Pročitaj što misle naši kupci

Vaše mišljenje nam je bitno

Često ste nam se znali, nakon primljene pošiljke, javiti mailom ili telefonom i pohvaliti profesionalnost, kvalitetu usluge, brzu isporuku, ili pak nešto treće...

Ovaj dio naših stranica namijenili smo upravo vama, kupcima s kojima smo već imali zadovoljstvo poslovati, kako bismo vam omogućili da svoje dojmove i iskustva podijelite s drugima. Stoga, pišite nam, komentirajte, pohvalite ili nas kritizirajte ako niste zadovoljni našom uslugom.

Pošalji komentar, pohvalu ili kritiku

Trebate ponudu za kupnju?

Nazovite 043 445 135 ili 043 531 398 ili postavite upit putem obrasca...

Termometal newsletter

Prijavi se i primaj na email obavijesti o...

  • našim akcijskim ponudama
  • posebnim ponudama za instalatere i trgovce
  • novostima u našem asortimanu
  • novostima i informacijama vezanim uz naše poslovanje