Datum objave: 22.06.2013

Peći na pelete CentroPelet i kotlovi PelTec dugo su najavljivana novost iz Centrometala.

Provjerena kvaliteta i visoka učinkovitost karakteristike su koje su oduvijek pratile Centrometalove proizvode, a obzirom na popularnost proizvoda tvrtke Centrometal kao i na sve veću popularnost peleta kao izbora načina grijanja, nema sumnje da će novopredstavljeni proizvodi vrlo brzo pronaći puteve do mnogih hrvatskih domova.

CentroPelet sobne peći na pelete dostupne su u tri osnovne izvedbe i to dve toplozračne Z i ZS i jednoj toplovodnoj ZV (za centralno grijanje), dok su kotlovi za centralno grijanje Centrometal PelTec dostupni u izvedbama snage od 12 do 48 kW.

Ukratko o novim modelima:

Sobne peći na pelete CetroPelet Z8 i Z12

Toplozračne pelet sobne peći Centropelet Z8 i Z12 modernog su dizajna, visoke učinkovitosti te imaju veliko staklo koje doprinosi većem ugođaju u prostoriji.Čelične su konstrukcije te su namijenjenje loženju drvenim peletima. Daljinski upravljač sa velikim LCD ekranom te mogućnost tjednog programiranja rada peći pružaju potpuni komfor toplozračnog grijanja.

Iskoristivost: do 92,70%

 

Sobne peći na pelete CetroPelet ZS12

Kompaktne toplozračne pelet sobne peći CentroPelet ZS12 svojim izgledom pristaju u svaki dom. Visoke su učinkovitosti te imaju veliko staklo koje doprinosi još većem ugođaju u prostoriji. Čelične su konstrukcije te su namijenjenje loženju drvenim peletima. Daljinski upravljač sa velikim LCD ekranom te mogućnost tjednog programiranja rada peći pružaju potpuni komfor toplozračnog grijanja.

Iskoristivost: do 91,74%

 

Sobne peći za centralno grijanje na pelete CetroPelet ZV14-30

Toplovodne pelet sobne peći CentroPelet ZV14-30 modernog su dizajna, visoke učinkovitosti te imaju veliko staklo koje doprinosi većem ugođaju u prostoriji.Čelične su konstrukcije te su namijenjenje loženju drvenim peletima. Daljinski upravljač te mogućnost tjednog programiranja rada peći pružaju potpuni komfor kombinacije toplozračnog i toplovodnog grijanja.

Iskoristivost: ovisno o snazi kotla - od 94,02 do 94,72%

 

 

Kotlovi za centralno grijanje na pelete PelTec Centrometal

PelTec Centrometal čelični toplovodni kotao namijenjen je za loženje drvenim peletima. U kotao je ugrađen plamenik za izgaranje drvenih peleta sa funkcijom automatske potpale i samočišćenja što omogućuje pouzdan rad i sa peletima lošije kvalitete. Funkcija automatskog čišćenja dimovodnih cijevi osigurava ujednačenu izmjenu topline te visok i ujednačen stupanj iskoristivosti kotla. Multifunkcionalna digitalna kotlovska regulacija u osnovnoj izvedbi nudi i mogućnost modulirajućeg rada kotla te kontrolu razine peleta u spremniku. Integrirana zaštita povratnog voda kotla osigurava besprjekoran rad kotla i kod nižih temperatura povrata. Verzija kotla PelTec-lambda ima serijski ugrađenu lambda sondu za dodatnu optimalizaciju procesa izgaranja. Spremnik peleta je sastavni dio kotla. Kotao se isporučuje u dijelovima zbog lakšeg unosa u kotlovnicu.

Kotlom PelTec jednostavno se rukuje, a ugrađena digitalna regulacija sa ekranom osjetljivim na dodir i automatsko čišćenje kotla osiguravaju pouzdan rad kotla. Obavijest o razini goriva u spremniku peleta osigurava neprekinut i siguran rad sistema grijanja. Povremeno iznošenje pepela iz kotla te godišnje minimalno održavanje osiguravaju visok komfor loženja drvenim peletima.

Za sva pitanja i pojašnjenja vezana uz kotlove i sobne peći na pelete, kao i za pomoć oko izbora odgovarajućeg kotla/peći koja će najbolje zadovoljitit Vaše potrebe, pozivamo Vas da nas kontaktirate putem e-maila ili na naše kontakt telefone.

Imate komentar ili savjet?

Pozivamo vas da ih ostavite u nastavku. Vaše upite šaljite na [email protected].

Učitavanje komentara