Zatražite poziv

Brza narudžba
Moj profil
Košarica je prazna
0 kom
0 kom

U košarici0 kom

Do besplatne dostave nedostaje vam 10.000,00 €
Početna Blog Novosti Peći na pelete CentroPELET i kotlovi PelTec
NOVO na tržištu!

Peći na pelete Centrometal CENTROPELET i PEL-TEC

Peći na pelete CentroPelet i kotlovi PelTec dugo su najavljivana novost iz Centrometala.

Provjerena kvaliteta i visoka učinkovitost karakteristike su koje su oduvijek pratile Centrometalove proizvode, a obzirom na popularnost proizvoda tvrtke Centrometal kao i na sve veću popularnost peleta kao izbora načina grijanja, nema sumnje da će novopredstavljeni proizvodi vrlo brzo pronaći puteve do mnogih hrvatskih domova.

22.06.2013.

CentroPelet sobne peći na pelete dostupne su u tri osnovne izvedbe i to dve toplozračne Z i ZS i jednoj toplovodnoj ZV (za centralno grijanje), dok su kotlovi za centralno grijanje Centrometal PelTec dostupni u izvedbama snage od 12 do 48 kW.

Ukratko o novim modelima:

Sobne peći na pelete CetroPelet Z8 i Z12

Toplozračne pelet sobne peći Centropelet Z8 i Z12 modernog su dizajna, visoke učinkovitosti te imaju veliko staklo koje doprinosi većem ugođaju u prostoriji.Čelične su konstrukcije te su namijenjenje loženju drvenim peletima. Daljinski upravljač sa velikim LCD ekranom te mogućnost tjednog programiranja rada peći pružaju potpuni komfor toplozračnog grijanja.

Iskoristivost: do 92,70%

Sobne peći na pelete CetroPelet ZS12

Kompaktne toplozračne pelet sobne peći CentroPelet ZS12 svojim izgledom pristaju u svaki dom. Visoke su učinkovitosti te imaju veliko staklo koje doprinosi još većem ugođaju u prostoriji. Čelične su konstrukcije te su namijenjenje loženju drvenim peletima. Daljinski upravljač sa velikim LCD ekranom te mogućnost tjednog programiranja rada peći pružaju potpuni komfor toplozračnog grijanja.

Iskoristivost: do 91,74%

Sobne peći za centralno grijanje na pelete CetroPelet ZV14-30

Toplovodne pelet sobne peći CentroPelet ZV14-30 modernog su dizajna, visoke učinkovitosti te imaju veliko staklo koje doprinosi većem ugođaju u prostoriji.Čelične su konstrukcije te su namijenjenje loženju drvenim peletima. Daljinski upravljač te mogućnost tjednog programiranja rada peći pružaju potpuni komfor kombinacije toplozračnog i toplovodnog grijanja.

Iskoristivost: ovisno o snazi kotla - od 94,02 do 94,72%

Kotlovi za centralno grijanje na pelete PelTec Centrometal

PelTec Centrometal čelični toplovodni kotao namijenjen je za loženje drvenim peletima. U kotao je ugrađen plamenik za izgaranje drvenih peleta sa funkcijom automatske potpale i samočišćenja što omogućuje pouzdan rad i sa peletima lošije kvalitete. Funkcija automatskog čišćenja dimovodnih cijevi osigurava ujednačenu izmjenu topline te visok i ujednačen stupanj iskoristivosti kotla. Multifunkcionalna digitalna kotlovska regulacija u osnovnoj izvedbi nudi i mogućnost modulirajućeg rada kotla te kontrolu razine peleta u spremniku. Integrirana zaštita povratnog voda kotla osigurava besprjekoran rad kotla i kod nižih temperatura povrata. Verzija kotla PelTec-lambda ima serijski ugrađenu lambda sondu za dodatnu optimalizaciju procesa izgaranja. Spremnik peleta je sastavni dio kotla. Kotao se isporučuje u dijelovima zbog lakšeg unosa u kotlovnicu.

Kotlom PelTec jednostavno se rukuje, a ugrađena digitalna regulacija sa ekranom osjetljivim na dodir i automatsko čišćenje kotla osiguravaju pouzdan rad kotla. Obavijest o razini goriva u spremniku peleta osigurava neprekinut i siguran rad sistema grijanja. Povremeno iznošenje pepela iz kotla te godišnje minimalno održavanje osiguravaju visok komfor loženja drvenim peletima.

 

Za sva pitanja i pojašnjenja vezana uz kotlove i sobne peći na pelete, kao i za pomoć oko izbora odgovarajućeg kotla/peći koja će najbolje zadovoljitit Vaše potrebe, pozivamo Vas da nas kontaktirate putem e-maila ili na naše kontakt telefone.

Komentari (23)
Imate komentar ili savjet?

Ocijenite proizvod

Vaša email adresa neće biti javno objavljena te će ista poslužiti isključivo za potrebe odgovaranja na vaše upite.
Drugi su komentirali…
Mišljenja drugih (10)
Arslo Dilaver, 16. ožujak 2017.
Namjeravam kupiti Centrometalovu peć na pelet Z 12 . Koristila bi mi samo za zagrijavanje dnevnog boravka od 65 m2. Može li ova peć uspješno zagrijavati ovoliku kvadraturu. Napominjem. Kuća je odlično izolovana. L.p.

Odgovori na komentar

Koristan komentar? Da 0 Ne 1
16. ožujak 2017.
Poštovani Arslo, 9kW koliko daje model Z12 bi trebalo biti svakako dostatno za površinu od 65m2, pogotovo ako se radi kako kažete o odlično izoliranoj kući (bez dodatnih gubitaka topline).
Koristan komentar? Da 0 Ne 1
Nenad Sokolovic, 24. travanj 2016.
Zanima me pec ZV14-centrometal, nacin placanja(kartice-obrocno),cijena i dali dovoljno topline daje u prostoru 40m2,prizemlje, jer nema ventilator ispuhivanja zraka, za potkrovlje 45m2, idu radiatori. Hvala unaprijed

Odgovori na komentar

Koristan komentar? Da 0 Ne 0
27. travanj 2016.
Poštovani Nenade, cijena za plaćanje karticama je iskazana uz sam proizvod. Što se tiče zagrijavanja prostorije od 40 m2 u kojoj će se nalaziti peć, bilo bi preporučljivo da stavite barem jedan radijator, jer toplinski učin ovog modela na okolni prostor je ispod 2kW.
Koristan komentar? Da 1 Ne 0
PERE KRAKAN, 16. ožujak 2016.
Postovani zanima me koja je razlika pel tec kotla sa lambda sondom i bez lambda sonde da li je manja potrosnja peleta ako ima lambda sondu.ili je to samo zbog ekologije.da li su neki nedostaci poboljsani u novijoj verziji pel tec kotla.hvala

Odgovori na komentar

Koristan komentar? Da 1 Ne 0
19. ožujak 2016.
Poštovani Pere, tako je, lambda sonda omogućuje veću učinkovitost kotla i samim tim i nešto nižu potrošnju peleta.
Koristan komentar? Da 0 Ne 0
termometal.hr, 11. lipanj 2015.
Poštovani Alex, prije svega hvala vam na upitu, poslali smo vam ponudu na vašu e-mail adresu.

Odgovori na komentar

Koristan komentar? Da 1 Ne 0
Alex, 11. lipanj 2015.
Hallo zanima me cjena pel tec 24 kw sa sondom .. .mislim da je to ona pec sto sama se cisti i sonda za evropsko trziste....dostava kranj

Odgovori na komentar

Koristan komentar? Da 1 Ne 1
termometal.hr, 02. siječanj 2014.
Poštovani g. Stjepan obzirom na navedeno dostatna bi vam trebala biti peć snage do 20kW, no svakako se dodatno prokonzultirajte i s Vašim instalaterom koji će na licu mjesta procjeniti gubitke topline i Vaše stvarne potrebe te Vam preporučiti odgovarajuću snagu peći.

Odgovori na komentar

Koristan komentar? Da 2 Ne 0
Stjepan Mihaljević, 02. siječanj 2014.
Želim uvesti centralno na pelete,znaći peć da mi bude u dnevnom boravku i da se spoji na radijatore.Kuća je 100m2 pa me zanima koliko od koliko kilovata treba biti peć...hvala

Odgovori na komentar

Koristan komentar? Da 12 Ne 1

Zatražite poziv

Upišite tražene podatke kako bi vas mogli kontaktirati.

Zatražite poziv

Upišite tražene podatke kako bi vas mogli kontaktirati.

Radno vrijeme: Pon - Pet od 7 do 19h, Sub od 7 do 14h

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics